El portaveu d’Esparreguera 2031-Junts, Andrés Labella, ha estat avui el convidat del programa Línia Directa, on ha expressat el malestar del seu grup arran d’un nou gir en el contracte de neteja viària. Segons Labella, han conegut recentment que l’Ajuntament hauria de comparèixer en un procediment contenciós presentat per Can Cet, l’empresa a qui s’ha adjudicat el nou contracte de neteja viària, després que el ple municipal del mes d’octubre desistís del procés d’adjudicació.
El portaveu ha apuntat que, si haguessin conegut aquesta informació en el moment del debat plenari, la seva posició respecte al contracte hauria estat diferent. Aquest nou escenari torna a situar el servei de neteja viària en el debat, i es preveu que durant el ple d’aquesta tarda el grup Esparreguera 2031-Junts formuli preguntes relacionades amb la valoració subjectiva del concurs, en la qual hi ha aspectes que no consideren prou justificats.
Andrés Labella ha destacat també que, quan E2031-Junts formulen crítiques als plens, sempre les acompanyen de propostes alternatives. No obstant això, lamenta que aquestes propostes no sempre siguin escoltades, fet que ha portat al grup a posar en pausa la presentació de noves iniciatives. Pel que fa al ple de meitat de mandat, assenyala que no es va dur a terme un anàlisi profund per part del govern. Subratlla que l’objectiu d’aquest ple era debatre l’estat de la vila a mig mandat i no presentar noves propostes.
Labella ha recordat que el debat sobre la ubicació del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Baix Llobregat Nord està obert, amb diverses propostes sobre la taula. Des d’Olesa de Montserrat han intentat que el seu CAP, situat al centre del municipi, tingui prioritat per acollir aquest servei, però des d’Esparreguera 2031-Junts defensen que el CUAP ha de donar servei a tota la comarca i, per això, consideren que ha d’estar situat a les entrades del terme municipal. Aquesta ubicació permetria evitar que ningú hagi d’entrar a zones urbanes en cas d’urgència, millorant així l’accessibilitat i la rapidesa en l’atenció sanitària. La setmana passada van acudir al Parlament de Catalunya i, entre altres, van exposar la seva proposta sobre aquest assumpte.
En aquesta reunió també es van abordar altres qüestions, com el conflicte amb Monbus i la necessitat de trobar el propietari de l’aeri per a la creació d’aparcament. Pel tema de Monbus, Labella ha reconegut l’esforç del regidor Alfons Puche, tot i que afirma que els fets no els avalen per confiar en les noves mesures que proposa l’empresa. Assegura que estan treballant en alternatives, però es mostren a favor de la plataforma “Expulsem Monbus”.
Per altra banda, en l’últim ple ordinari van demanar una memòria per analitzar si les Prestacions Econòmiques d’Urgència Social s’estan redirigint correctament i si realment arriben a qui ho necessita. Ho ha explicat al programa Línia Directa d’aquest matí.
Així mateix, ha abordat el canvi de model a les escoles bressol, pel qual el servei durant el mes de juliol passarà a dependre de les AFA. Volen advertir que això suposa deixar les AFA sense suport.
Sobre els projectes que consideren paralitzats, com el mercat, el grup E2031/Junts creu que cal disposar d’un pla de recuperació abans de tancar qualsevol equipament. També denuncien que no han vist cap informació sobre l’execució dels diners que s’havien adjudicat a certs projectes. Pel que fa al POUM, sí que reconeixen que estan veient el seu desenvolupament i poden aportar la seva opinió, però els agradaria tenir el mateix nivell d’informació i participació en projectes com el mercat o l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que actualment es troba tancada.